BOOKING 2 HARI SAHAJA!


ANDA BOLEH JOIN POS ANTARA :


http://dhiamiagobok.blogspot.com/ (blog my fren)

&

http://cuteryhanna.blogspot.com/


sms/whats app 019-3650254 (sherie)



BOOKING 2 HARI SHJ..SELEPAS ITU "NO CANCEL" YA..
DALAM 2 HARI TU FIKIR HABIS2 NAK BOOK KE TAK NAK

BOOKING WITH DEPO VALID SEBULAN SAHAJA

CUSTOMER YG FUSSY, X BOLEH COMMIT SILA FIKIR DULU SEBELUM BELI





Wednesday, 28 September 2016

32 KELEBIHAN & KHASIAT ESP SHAKLEE UNTUK SEMUA

32 KELEBIHAN & KHASIAT ESP SHAKLEE UNTUK SEMUA

APA ITU ESP SHAKLEE?
Esp adalah makanan nutrisi. Ia adalah protein soya yang berkuliti tinggi yang diproses dengan suhu rendah bagi menjaga kualiti protin dalam kacang soya. 1 tin ESP (850g) dihasilkan daripada 30kg kacang soya. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran seperti susu, milo atau buah yang dikisar bersama. ESP baik dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu tinggi. Selain dibancuh esp juga boleh dijadikan masker dengan membancuh 1 sudu ESP ditambah 2 sudu yogurt. Kacau dan tepek pada muka.

SIAPA YANG PERLU AMBIL ESP SHAKLEE? 
  1. Ibu mengandung – makanan nutrisi yang terbaik, membantu kehamilan dan perkembangan fetus dengan lebih baik 
  2. Ibu yang menyusu – mengalakkan dan mengekalkan penghasilan susu. Pengambilan ESP yang konsisten sepanjang tempoh penyusuan dapat membantu perkembangan fizikal bayi yang lebih sihat
  3. Kanak-kanak 1 tahun ke atas – sangat sesuai untuk tumbesaran yang sempurna 
  4. Pelajar / pekerja / individu dewasa / warga emas - penambah tenaga / energy booster 
  5. Penghidap kencing manis 
  6. Lelaki dan wanita – untuk mencegah dari penyakit 
  7. Orang yang alergik atau alahan
  8. Wanita ingin menguruskan badan 
32 KEBAIKAN DAN KELEBIHAN ESP SHAKLEE. 
  1. Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang tidak bersifat keasidan. 
  2. Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam 
  3. Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan 
  4. Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit / awet muda kerana protein penting untuk kulit. 
  5. Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan
  6. Memberi ton warna kulit yang sekata 
  7. Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus dan gebu 
  8. Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan) 
  9. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral 
  10. Rendah lemak, tanpa kolestrol 
  11. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi 
  12. 1 tin 850g dihasilkan dari 30kg kacang soya 
  13. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone 
  14. Protein soya (tumbuhan) lebih mudah dihadam berbanding protein haiwan 
  15. Membantu mengurangkan risiko kanser.
  16. Bertindak sebagai antioksidan 
  17. Menguatkan sistem imun tubuh 
  18. Mempertingkatkan tahap kolestol baik 
  19. Memelihara kesihatan jantung 
  20. Membaiki pigmentasi – membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, pigmentasi, kedutan dan kesan tua 
  21. Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan 
  22. Pembekal tenaga – membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan 
  23. Baik untuk hormon – kacang soya kaya dgn isoflavones. 
  24. Membantu merendahkan paras kolestrol 
  25. Mencegah osteoporosis 
  26. Membantu pembentukan sel-sel baru 
  27. Membantu menyembuhkan gastrik
  28. Memberi kekenyangan, sesuai untuk diet menguruskan badan
  29. Mempercepatkan pemulihan luka selepas pembedahan
  30. Memudarkan parut 
  31. Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak 
  32. Kecantikan kulit dan rambut   

    HUBUNGI SAYA 019-3650254 UNTUK PEMBELIAN . COD PUSAT BANDAR PUCHONG / CYBERJAYA

Saturday, 17 October 2015

CARA HILANGKAN JERAWAT DENGAN BERKESAN

 Pengambilan secara konsisten ESP + Collagen Powder

GLA COMPLEX
VITAMIN E COMPLEX
VITA C COMPLEX

9 KEBAIKAN GARLIC SHAKLEE

Kenapa kena pilih Garlic Shaklee berbanding yang lain?

Garlic yang dipilih adalah yang ditanam secara organik di California, USA. Ia tak disembur dengan bahan perosak dan dipilih dari jenis yang berkualiti.

Cara buat dia eksklusif tau. Secara klinikal, ia diproses tanpa haba untuk kekalkan satu bahan hebat dalam Garlic iaitu Allicin aktif.

Garlic Shaklee ada ditambah dengan 2 ekstrak herba iaitu Rosemary dan Spearmint

Setiap 2 tablet Garlic Shaklee bekalkan 1000mg ekstrak Garlic tulen yang menyamai 2 ulas garlic segar.

Kebaikan Garlic Shaklee #1: Mengandungi Spearmint
Garlic Shaklee ada dicampur sejenis herba namanya Spearmint. Fungsi Spearmint adalah untuk tingkatkan sistem penghadaman dan fungsi jantung.

 Kebaikan Garlic Shaklee #2: Antibiotik yang Selamat dan Semulajadi
Bila kita sakit, selalu juga doktor bagi antibiotik untuk bunuh bakteria. Antibiotik yang doktor bagi bagus, tapi kalau kita asyik selalu ambil, kesannya sangat tidak baik. Kita boleh terkena kerintangan antibiotik di mana bakteria dah imun dengan antibiotik.

Garlic pula antibiotik semulajadi. Kita tak risau nak makan Garlic sebab selamat untuk kegunaan jangka masa panjang.

Ia boleh tingkatkan sistem imun badan, halang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus dan yis candida.

 Kebaikan Garlic Shaklee #3: Menghalang Alergi
Garlic Shaklee boleh tingkatkan sistem imun badan dari penyakit seperti hidung yang sensitif, sinus, alergi, asthma, selsema, hepatitis.

Kebaikan Garlic Shaklee #4: Mempertingkatkan Sistem Penghadaman
Rupanya bukan Peppermin Ginger Shaklee sahaja yang boleh bantu tingkatkan sistem
penghadaman, Garlic Shaklee juga.

Ia juga boleh kurangkan masalah kembung perut, gastrik dan ketidakhadaman. Garlic juga mampu menentang bakteria H.pylori bakteria dan menghalang ulser gastrik.

Kebaikan Garlic Shaklee #5: Menurunkan Tekanan Darah Tinggi
Fungsi Garlic ini setara dengan Omega Guard yang boleh turunkan tekanan darah tinggi.

Ada kajian menunjukkan pengambilan 2-4 tablet garlic akan menurunkan darah tinggi dengan 8 poin.

Kebaikan Garlic Shaklee #6: Detoksifikasi
Detoksifikasi adalah proses buang toksin dari dalam badan. Badan akan kembali cergas dan aktif bila toksin dalam badan dapat dikeluarkan.

Garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, Plumbum dan kadmium adalah logam toksin yang akan menaikkan tekanan darah.

Garlic juga boleh lindungi sel-sel darah dari kemusnahan logan dan halang kerosakan hati oleh bahan kimia.

Kebaikan Garlic Shaklee #7: Menurunkan kolestrol
Kolestrol sangat bahaya. Bila bacaannya sangat tinggi, kita boleh kena strok atau sakit jantung.

Garlic boleh turunkan kolesterol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, kurangkan bekuan darah. Selain itu, ia boleh tingkatkan HDL, lindungi jantung dan halang strok dan penyakit koronari.

 Kebaikan Garlic Shaklee #8: Bantu Cegah Kanser
Garlic bantu elak dan rawat kanser dengan kurangkan bahan pencetusan kejadian kanser - Nitrosamine

 Kebaikan Garlic Shaklee #9 : Menstabilkan Glukos dalam Badan
Ini berita baik untuk pesakit diabetis. Garlic boleh bantu stabilkan glukos dalam badan.

Wednesday, 19 August 2015

ALFAFA + LECITHIN

Cara Makan set bajet kurus Shaklee ALFALFA DAN LECITHIN

salam..silent readers dan kawan2 blogger..

saya pernah berjanji untuk menguraikan cara makan yang betul set bajet kurus Alfalfa dengan Lecithin...Dan saya kerap kali diutara kan..

"kak, x berkesan pun dengan saya?.".

"sis, set bajet ni x turun kn berat badan pon tapi rasa nya tahap kesihatan makin baik.."

"mak cik malas dah nak beli set ni kalo habis lepas ni sebab xde effect pon,"

ohh..biasa sangat saya mendengar rungutan adik2, kakak2, mak cik2..biasa nya saya akan bg jadual lost weight untuk aturkan cara makan dan diet yang sesuai..

 ai...nak kurus cepat dengan set bajet bukan lah mustahil untuk LEMAK yang bertahun2 kita simpan kan..TAPI kena ada effort jgk tau..

kena exercise dan control makan..ni x, fast food je memanjang bile nak kurus..yang TERBAIK vitamin Shaklee ni bukan setakat kurus je dapat tapi banyak faedah kesihatan lain..T_T

ok2..kita tengok satu2 cmne cara makan yang betoi..

Jika dilihat pada botol Alfalfa Complex, jumlah maksima yang diperlukan ialah 10 biji Alfalfa setiap hari. Namun ingat air kosong yang perlu minum pun mesti banyak


Kenapa perlu minum air yang banyak?

Ada pengguna yang mengadu pening kepala (tekanan darah meningkat) selepas mengambil Alfalfa, ketahuilah bahawa air berperanan penting bagi melancarkan pembuangan toksin dari badan dan membolehkan penyerapan nutrien secara optimum daripada vitamin oleh badan. 

Alfalfa Complex mengandungi Vitamin K. Bermakna ia akan menyebabkan kepekatan darah kita meningkat. Maka pengambilan air kosong yang banyak sangat disarankan.

Asasnya, minum 1 liter air kosong bagi setiap 25kg berat badan. Andai berat badan 75kg, minum air kosong sebanyak 3 liter sehari.

Usah panik atau putus asa. Dah ramai yang berjaya mendapatkan bentuk badan yang baik selepas mengamalkan set asas kuruskan badan Shaklee ini.



BILA WAKTU SESUAI AMBIL ALFALFA DAN LECITHIN?
Lepas makan tengahari:
  • 3-5 biji Alfalfa Complex
  • 3 biji Lecithin
Lepas makan malam:

  • 3-5 biji Alfalfa Complex
  • 3 biji Lecithin
Di peringkat awal pengambilan Alfalfa, cuba 3 biji dahulu. Bila dah biasa (1-2 minggu), ambil 5 biji.


KENAPA AMBIL SELEPAS MAKAN?

Kedua-dua makanan tambahan ini berfungsi sebagai detox. Lecithin mengecilkan lemak terapung di dalam badan dan Alfalfa Complex bertindak melawaskan perut. Maka, proses detox berjalan lancar selepas makan.

Jelas x kenapa perlu minum air yang banyak...?

seriusly nak kurus dengan cara yang cepat susah...yang penting kena NEKAD dan berusaha untuk hapus kan lemak2 yang lama tersimpan tu.

SET KURUS BAJET: Alfalfa + Lecithin

Kalau anda benar-benar nak bajet, boleh cuba Alfalfa + Lecithin. Kalau retail price lebih kurang dalam RM100 sahaja. Untuk kegunaan 2 hingga 3 bulan atau lebih, bergantung kepada penggunaan masing-masing. Satu botol Alfalfa saiz kecil mengandungi 330 pil tablet manakala Lecithin mengandungi 180 kapsul.

 Pilih la supplement yang memberi kesan yang baik untuk jangka yang panjang..semestinya SHAKLEE vitamin terbaik untuk dikongsi bersama kerana sememangnya ianya berbeza..

selamat..berkesan..semulajadi..

13 KEBAIKAN LECITHIN SHAKLEE UNTUK MENURUNKAN BERAT BADAN

Assalamualaikum semua..

Kali ni saya nak share tentang salah satu supplemen yang wajib ada bersama saya walau ke mana pun saya pergi iaitu LECITHIN Shaklee.. Sebab apa? Sebab Lecithin Shaklee ni SANGAT PENTING tau untuk mereka yg ingin menurunkan berat badan secara sihat & selamat..

 Untuk pengetahuan anda, Lecithin Shaklee adalah berasaskan soya ye.. bukan daripada haiwan.. sebiji kapsul Lecithin Shaklee adalah seberat 530mg.. dan bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan, kita memerlukan 4000mg sehari untuk ia berfungsi membakar/mengemulsikan lemak-lemak di dalam badan kita..

Lecitin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan ‘melekat pada lemak’….dalam kata ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu ‘terapung’ dalam darah…dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran..


Kenapa kita perlukan Lecithin ni untuk menurunkan berat badan ye?



Lecithin tak boleh dihasilkan oleh badan manusia; tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan kita. Lecithin boleh diperolehi melalui kuning telur, jagung serta biji kacang soya…(dan tahukah anda?? Soybean Lecithin is the richest cholesterol-free source of lecithin! Woww!)…dan yang menariknya.. Lecithin Shaklee memang berasaskan kacang soya!! (*_^)
 
 
 
Jom kita tengok 13 kelebihan Lecithin Shaklee yang berasaskan kacang soya ni >>>

  • Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolestrol, triglycerides dan lemak-lemak yg lain. Ia membantu mencegah penyakit2 seperti high blood pressure, stroke,heart disease serta arteri yg mengeras … Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan sehingga to 6,000-7,000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yg sebegini.
  • Kenapa mereka yang hendak menurunkan berat badan suka & perlukan Lecithin ni? Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (ayat simplenye.. memecahkan lemak).. Dan Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian tau… Pengambilan Lecithin 4,000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.
  • Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat2 penting dari saluran darah ke dalam sel2 bdn..Tanpa lecitin yg mencukupi..membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan….Banyak faktor seperti bahan2 kimia dari persekitaran yg tercemar, bahan2 metal, dadah, food additives, pesticides, etc.. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2…jadi dgn cara menambahkan pengambilan Lecithin, pasti ianya keputusan yg bijak.,
  • Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.
  • Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. Tanpanya, fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil Lecithin.
  • Lecitin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus, kuman dan bakteria. Di samping itu, struktur Lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida.
  • Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang,penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter (berkaitan short term memory). Lecithin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7,000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan…
  • Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter; di mana ia menggalakkan proses tidur. Kekurangan hormon ini dikatakan menjadi punca insomnia.
  • Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi. Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg mempunyai alergi, hay fever, asma ,bronkitis dan emphysema.
  • Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi joint (sendi2) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman.
  • Lecithin adalah zat utk kecantikan.. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat, cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.
  • Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine. Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.
  • Lecithin, bersama unsur2 lain digunakan utk membuat BILE.. BIKE ni fungsinya adalah mencairkan lemak. Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dalam badan

Sunday, 16 August 2015

carotamax..untuk mata

Testimoni carotomax Shaklee Mata Buta Melihat Kembali

Pemilik testimoni merupakan seorang pengidap kencing manis, darah tinggi dan beberapa lagi, berumur lingkungan 60 tahun kut, saya ada bersembang dengan beliau dan isteri tapi saya lupa nak tanya umurnya, tapi saya agak sekitar tu la.

Mengikut isteri abang ni, ketika suaminya diserang mild stroke beliau tidak segabra apabila tiba-tiba kedua mata beliau tidak dapat melihat apa-apa lagi, dunia menjadi gelap gelita, ye “buta”…

Suaminya jadi begitu stress, pemarah dan tak ketahuan apabila kedua matanya “buta”,  berjalan mundar mandir ke hulu ke hilir, cepat ‘naik angin’ dan siang2 pon suruh pasang lampu dsb, suasana rumah jadi agak tegang ketika itu.
Menurut doktor, mata sebelah beliau memang sudah buta disebabkan komplikasi kencing manis dan yang sebelah lagi ada darah beku yang agak besar menutup seluruh anak mata beliau (pupil).


Testimoni carotomax Shaklee Mata Buta Melihat Kembali
Bagaimana al kisahnya?
Abang tu cerita, abang tu pesan pada anak2 dia untuk carikan vitamin untuk mata, dipendekkan cerita anak dia diperkenalkan dengan Carotomax Shaklee.
Setiap hari abang tu pun makan sungguh-sungguh vitamin tu kata isterinya. Selepas seminggu isteri dia tanya, macamana ada perubahan ke? Tak de apa pun, dia jawab macam tak puas hati, tapi teruskan makan lagi.
Masuk minggu kedua, tiba-tiba dia nampak darah beku sebesar 50 sen tu bergerak dan pecah dan mula boleh nampak sikit, lepas tu blood clot tu semakin mengecil dan mengecil dan habis, so beliau mendapat penglihatannya semula, miracle kan…itu lah kisahnya dan semua pun berlaku dengan izin Allah pastinya
Disebabkan testimoni abang tu jirannya mula search shaklee untuk masalah kesihatan keluarganya iaitu, sakit lutut, kencing manis, darah tinggi, resdung dsb dan jumpa blog saya dan kini ahli shaklee dan pengguna shaklee yang berdisiplin, alhamdulilah dan beliau yang memperkenalkan saya dengan jirannya yg hepi dgn shaklee kerana mampu melihat semula itu.

kredit  http://ejazbeauty.com

TESTIMONI BASIC H

Basic-H, Pencuci Organik Shaklee
Basic H adalah untuk beribu-ribu pekerjaan isi rumah
-Kepekatan yang tinggi – 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air  menjadi pembersih berkuasa tetapi lembut dan halus pada kulit.
Pembersih serbaguna dan berkuasa menghilangkan kotoran,gris, dan kotoran dari permukaan mana-mana boleh dbasuh didalam dan diluar. cairkan mengikut arahan
-Tiada bilas, tiada sisa, formula bebas coretan, tanpa toksik
-Asli dan semulajadi
-Surfaktan biodegrasi

Cara mengguna:
1-cara termudah masukkan dalam 10 titik dalam botol spray shaklee atau mana2 botol spray, penuhkan air dan gunalah untuk cuci meja, dapur, cermin dan apa saja permukaan.
2- Mop lantai titikkan dalam 10-15 titik makin kering makin bersih dan selamat kalau ada baby yang kutip-kutip makanan di lantai.
3- Basuh mangkuk tandas dan sebagainya semua titikkan beberapa titik sahaja, berus dan akan kelihatan bersih bersinar dan tahan lebih lama.
4- Cuba sendiri keatas apa sahaja cucian dan seribu guna boleh tahan sehingga 6 bulan, Pastikan setiap rumah ada sebotol Basic-H.
Kelebihan: melarutkan minyak dengan mudah, kebanyakan kotoran adalah oil base, kain pengelap/mop dsb cuma perlu di bilas saja sudah bersih dan lalat tak datang sebab tak suka bau dia, padahal lembut sahaja.

 ahukah anda?
Kebanyakkan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon. Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung. Morfolin merupakan bahan toksik yang boleh meroksakkan hati dan ginjal. Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun Pekatan Pencuci Super Organik BASIC H tidak mengandungi bahan-bahan di atas mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.

Perbezaan Shaklee
Selamat
-Tidak bertoksik
-Tanpa gas beracun
-Tanpa bahan kimia berbahaya
-Tanpa bahan pewangi
-lembut pada tangan
-PH seimbang
-Tanpa klorin

Mesra Alam
-Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
-Biorosot
-Tanpa fosfat
-Bungkusan yang boleh kitar semula
-tanpa bahan pewarna
-Selamat untuk sistem septik dan pembentungan

Testimoni:
Terkena minyak panas dan sebagainya sangat-sangat hebat, 16 tahun lalu, ada kawan shaklee, balik kampung raya, malam raya masak rendang malangnya terlanggar macamana kuali minyak panas terbalik kena kedua-dua tangan beliau.
Balik kampung memang dia bawa dalam sepuluh otol Basic-H untuk pelanggan, maka buka dua botol masuk dalam besin besar, bila celup dalam tu sejuk, keluar panas dan terus rush ke klinik berdekatan.
Sampai diklinik doktor cek semua ok, tak ada otot yang mengecut dsb. Balik ke KL kami terkejut tengok kedua tangan putih2 macam sopak tapi yang penting otot dia tak mengecut dan slowly warna kulit balik ke asal.